Werkgevers

Heeft u als werkgever het idee dat uw werknemer financiële problemen heeft, of ligt er loonbeslag? Ga het gesprek aan met uw werknemer!
Door alle stress die de financiële problemen met zich meebrengt kan uw werknemer wellicht minder geconcentreerd werken, meer ziekteverzuim hebben of zelfs geheel uitvallen. Dit brengt voor u als werkgever ook de nodige zorgen met zich mee.
Veel mensen schamen zich voor de financiële problemen en zullen hier niet uit zichzelf mee komen, maar het helpt als zij hier over kunnen praten.
Misschien kunt u samen met uw werknemer kijken naar een oplossing of zoeken naar passende hulp.

Wanneer het inkomen en de uitgaven worden gestabiliseerd wordt er rust gecreëerd wat  belangrijk is voor mensen. Zo komt er weer hoop voor de toekomst en tijd voor ontspanning in hun sociale en economische leven. Uw werknemer wordt productiever.


Heeft u nog vragen, wilt u meer informatie of heeft u hulp nodig bij het gesprek met uw werknemer? Neem dan even contact met mij op. Dit kan telefonisch, per mail of vul het contactformulier in hier op de website.


Wat betekent beschermingsbewind voor uw als werkgever?
Het inkomen van de onderbewindgestelde, uw werknemer, dient overgemaakt te worden naar de beheerrekening bij de bewindvoerder. Dit geldt voor het maandelijkse loon, maar ook voor overwerkuren, reiskosten, vakantiegeld en eindejaarsuitkering. 
Bij het ingaan van bewind of bij het aangaan van nieuw werk wordt er schriftelijk gevraagd om alle financiële post te versturen naar de bewindvoerder. Denk hierbij aan een kopie van het contract en loonspecificaties. Daarnaast wordt er ook gevraagd om bijzonderheden te melden zoals loonbeslag of eerder gemaakte betaalafspraken.